mandag 16. januar 2012

Lino Trykk

Rett før jul begynte vi på et prosjekt der vi skulle trykke ett bilde med bruk av lino. Tema var mennesker i spennende stillinger, og vi skulle da ta bilder av mennesker eller en person i en spennende stilling f.eks. i en stol, vinduskarm etc.

Dette var bildet jeg valgte å bruke til mitt linotrykk. I bildet så sitter modellen i en vinduskarm og ser ut. Det jeg gjorde først var å speilvende bildet i photoshoop så det ville komme riktig vei når jeg trykte bilde. For å få til det gikk jeg inn på image og image rotation der jeg flippet bildet horisontalt så det ble speilvendt. Når du skal lage linotrykk er det viktig at det er klare linjer mellom hva som skal skrapes bort og ikke på lino platen, derfor måtte jeg og redigere bildet svart hvitt så det ble lettere å vite hvor linjene skulle gå. For å få til dette gikk jeg på filter, sketch og så stamp. Der kunne jeg redigere på balansen mellom light/dark og smoothnes. Når bilde mitt var ferdig redigert og printet ut endret jeg litt på det med å tegne inn kanter som jeg ønsket skulle være med.

For at det skulle være lettere å vite hva jeg skulle skrape bort på platen la jeg bildet mitt oppå ett blå papir og så tegnet jeg rundt alle de svarte kantene så jeg fikk bildet mitt på lino platen. Da var det bare til å skrape vekk det som var hvitt på bildet for at det skulle bli make.  
Når jeg var ferdig med å skrape bort alt det jeg ikke ville ha med på bildet mitt var jeg klar for å trykke. Det jeg gjorde da var å ta litt av den fargen jeg ville ha trykket i på en glass plate og rulle det utover så det ble jevnt fordelt med farge. Så tok jeg å rullet kosten over bildet mitt så det ble nok med farge på. Etter det var det bare å ligge en passende bit med papir over bildet og så rulle det gjennom trykkeren.


Slik ble resultatet mitt:Valgte å gjøre noen endringer med dette bilde, da jeg ikke
syntes det ble noe suksess med de to små hvite strekene i den
nest ytterste rammen på bildet. Syntes de fikk for mye fokus
 og valgte derfor å male over de.

Prøvde og å trykke det i andre farger og på forskjellige
 typer papir, men ble mest fornøyd med det svarte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar